keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Vieraskirja

Nyt ollaan hääsuunnittelussa päästy jo pienempien yksityiskohtien äärelle. Törmäsin jossain blogissa vähän erilaiseen vieraskirjan toteutukseen, ja siitä asti olen käynyt ahkerasti läpi nettikauppoja etsien sitä meille sopivinta vaihtoehtoa.

Perinteinen vieraskirja on jotenkin vaan niin tylsä ajatus, se jäisi meillä kuitenkin vaan kaappiin pölyttymään ja viemään tilaa. Olisi kiva, että häistä ja vieraista jäisi jokin visuaalisesti kauniimpi muisto.


Etsystä löysin nämä omilla nimillä ja päivämäärillä kustomoitavat "vieraspuut". Löytyi canvastaulua ja printtiä, hintojen pyöriessä n. 20-40 euron paikkeilla. Noihin ilmapalloihin / lehtiin jokainen vieras voisi kirjoittaa nimensä - tilaa sen kummemmille onnitteluille ei näissä tosin jäisi. Mutta sopisivat kauniisti sisustukseen ja myös häiden teemaan.


Tässä vielä diy-versiot samasta aiheesta. Meillä pyörii kaapissa jo valmiiksi muutama turha kehys, joihin vasemmanpuoleinen idea olisi helppo toteuttaa. Samoin tuo puu sormenjäljillä on ihana ja jotenkin niin henkilökohtainen. Täytyisi vaan sitten varata vieraille puhdistusliinoja ja toivoa, ettei kukaan puhdistusliinoista huolimatta kammoksu ajatusta käsiensä sotkemisesta. 

Kuvat: Pinterest & Etsy

Tämä oli myös kiva idea jos haluaa vieraskirjan vähän erilaisella twistillä. Tästä oli myös sellainen versio, että vieraat antavat hääparille vinkkejä avioliittoon ja hääpari käy purkin laput läpi esimerkiksi kun 10. avioliittovuosi tulee täyteen. Näyttäisi kivalta vaikka hyllyn reunalla olohuoneessa, mutta toisaalta taas - vie tilaa ja kuinka paljon lappuihin tulisi sitten lopulta enää palattua (?) 

Tässä kirjoittaessani tykästyin yhä enemmän tuohon puuhun sormenjälkineen, täytyy varmaan seuraavaksi alkaa harjoittelemaan piirtämistä!


sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Hiukset

Alan pikkuhiljaa kallistua sen puoleen, että hääkampaus ja muut aamun häävalmistelut tullaan tekemään Sastamalassa Tampereen sijaan. Googlettelin muutamia kampaamoita, ja tarjonta näytti yllättävänkin hyvältä! Ennen vihkiajan vahvistamista en uskalla isompia valintoja paikan suhteen tehdä, mutta tyyli mitä lähdetään hakemaan on jo hyvinkin selvillä.

1. Haluan ehdottomasti hiuskorun tai kukkaseppeleen


2. Hiukset auki tai laitettu vain osittain kiinni, loivia kiharoita



3. Pitsireunainen huntu vihkimisen ajaksi, ellei ole sitten jo liikaa

Kuvat: Pinterest

Olen välillä käyttänyt klipsipidennyksiä omien hiusten seassa, ja hieman haaveilin jos hääkesälle kävisi ottamassa ihan oikeat pidennykset. Ei tarvitsisi sitten miettiä, näkyykö klipsit rumasti kampauksen seasta tai saako suortuvia keräillä lattialta kesken häävalssin. Voi kyllä olla ettei paljoa ylimääräistä rahaa jää, mutta ainahan sitä saa haaveilla :D 

keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Innostusta vai stressiä?

Hössötän täällä hääjuttuja siihen malliin, että oltaisiin menossa jo tänävuonna naimisiin! Todella toivon, etteivät hääasiat pyörisi ihan näin tiiviisti mielessä koko 1,5 vuoden ajan. Tässä katsausta siihen, missä mennään nyt:

- Hääpaikka, bändi ja pitopalvelu varattu
- Kirkko valittu, muttei vielä varattu
- Valokuvaaja mahdollisesti tiedossa
- Hääpuku ostettu
- Hiuskoriste ostettu
- Sukkanauha ostettu
- Alustava varaus vuokrattavista hääkoristeista tehty
- Hääkoristeita ostettu (pompomit, karkkipusseja, pillejä)
- Kakunkoristeen tekoa aloitettu
- Sormusta käyty katselemassa
- Vieraslista suurinpiirtein tiedossa
- Biisilistan teko aloitettu
- Etsinnässä sopiva meikkaaja & kampaaja
- Kampausta ja meikkiä suunniteltu
- Kutsukorttien materiaalit etsinnässä

Sneak peek jo ostettuihin tavaroihin

Toisaalta hyvä olla ajoissa, kaikki isot asiat onkin hyvä olla jo nyt varattuna. Takaraivossa jyskyttää silti kokoajan pelko, että mielipiteet ehtivät muuttua ensi vuoden kesään mennessä. Jos mekko tai koristelut ei silloin enää miellytäkään?

Hyvänä esimerkkinä vaikkapa kampaajan & meikkaajan valinta. Sastamalasta vai Tampereelta? Tässä kohtaa pitäisi sitten jo tietää, vietänkö häitä edeltävän yön kotona vai hääpaikalla. Hääpaikalla olisi mahdollisuus yöpyä ja saunoa, kun Tampereella taas olisi varmasti paremmat valikoimat meikkien ja kampausten tekijöiden suhteen. Että siitä sitten valitsemaan!

Lopulta tärkeintähän hääpäivässä on se, että saadaan viettää kiva ilta parhaiden ihmisten kanssa. Koitan kovasti pitää tämän mielessä stressatessani, laitetaanko kattoon roikkumaan niitä valkoisia vai beigen värisiä koristeita...

sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Täydellisen sormuksen metsästystä

Luulin sormuksen olevan se yksi pienimmistä asioista häitä suunnitellessa, mutta taisin olla väärässä. Kävimme muutamassa kultasepänliikkeessä katselemassa tarjontaa, mutta kaikki sormukset vain jotenkin näyttivät niin tylsiltä. Kunnes Laatukorussa oli esillä vintagehenkinen "Diana-sormus", joka vihdoin sai pienen hymyn kasvoille.


Värikäs kivi vaan ei kauheasti innostanut, vaalea tuntuisi enemmän siltä omalta jutulta. Myyjä sanoi suoraan ettei sellaista sormusta helpolla löydä, ja kehotti tutkimaan nettikaupat sekä käytettyjen tavaroiden liikkeet läpi.


Seuraavaksi löysin itseni selailemasta Annette Tillanderin sivuja. Ja ihastuin ihan täysillä tuohon keskimmäiseen yksilöön! Olin jo varma että tässä se nyt on, kunnes huomasin 5000 euron hintalapun. Myös nuo muut vaihtoehdot maksoivat useamman tonnin. Ehkä ei sittenkään...
  

Etsintä jatkui Etsyn sivuille. Tästä olin lukenut muutamasta blogista hyvää palautetta, joten uskaltauduin antamaan myös "kiinakaupalle" mahdollisuuden. Täältä löytyikin monta hyvää vaihtoehtoa, hintahaitarin ollessa n. 400-700€. Ei ollenkaan paha, ja tyyliltään juuri sitä mitä haluaisin.


Ongelmana vain sitten se, ettei sormusta pääse sovittamaan ennenkuin se kilahtaa jo maksettuna postiluukusta kotiin. Entä jos monen sadan arvoinen sormus ei olekaan sitä, mitä kuvasta oletti?

Tai ylipäätään osaisinko elää tuollaisen "ei-tasaisen" sormuksen kanssa? Jääkö se talvella kiinni lapasiin ja ruokaa laittaessa kerää kaiken möhnän alleen? Miten tuollainen kestää käyttöä? Miksi kaikesta täytyy aina tehdä niin vaikeaa?

Ehkä lopulta kaikista helpointa, että käyn vain hakemassa sen perinteisen sormuksen ja unohdan että olin koskaan katsellutkaan näitä ihanuuksia :D

maanantai 14. maaliskuuta 2016

Inspiraatiota




Kuvat: Pinterest

Muutama kuva siitä, miltä meidän häissä tulee ainakin unelmien tasolla näyttämään. Paljon puuta, pellavaa, pitsiä, harsokukkia, koristevaloja ja kynttilöitä. Myös koira tulee meillä olemaan tärkeässä roolissa, mahdollisesti tuomassa sormukset alttarille. Saa nähdä miten yhteistyökykyinen Herra Makkarainen sitten lopulta onkaan, tai saako kirkkoon ylipäätään tuoda koiraa mukanaan (?)

Meidän päivä 8.7.2017

Mies kosi yllättäen 26.2.2016 ja heti seuraavana päivänä otimme puheeksi häiden ajankohdan. Oltiin tottakai puhuttu häistä jo aiemminkin, mutta nyt se tuntui oikeasti ajankohtaiselta. Vuosi 2017 kuulosti molemmille hyvältä, ja pieni paniikki meinasi iskeä sillä jotkut hääpaikat myyvät vauhdilla jo 2018 kesää.


Sastamalan Tervahovi oli meidän ehdoton suosikkimme hääpaikaksi, eikä lopulta edes käyty katsomassa muita vaihtoehtoja.


Itse rakastuin yläkerran "tanssivinttiin", josta saa todella tunnelmallisen valoilla ja hallaharsolla koristellen. Miehen makuun Tervahovista löytyi sauna ja palju, sekä mahdollisuus grillaamiseen. Paikka oli ihanasti järven rannalla, joten myös uiminen onnistuu. Tästä tuli heti hyvä fiilis! Tervahovi on nyt sitten meille varattuna lauantaille 8.7.2017.



Myös täydellinen kirkko on löydetty. Toivottavasti saadaan tämä Pyhän Olavin kirkko meidän vihkikirkoksi, muita vaihtoehtoja ei vain ole! Pihapiirissä on kesäisin lampaita ja hevosia, eikä täällä ole kiireestä tietoakaan. Kyllä kiitos.





Pitopalvelu on myös jo varattuna. Hyväksi kehuttu Kristalli hoitaa meidän juhlien tarjoilut ja menua pääsemme maistelemaan ensi vuoden puolella.

Hääbändiksi valittiin pienen pähkäilyn jälkeen bilebändi Gringo. Myös heistä löytyi suosituksia netistä ja tykästyttiin niin paljon, ettei haittaa vaikka musiikkiin varattu budjetti hieman ylittyykin. Voimme hyvin tinkiä sitten jostain muusta, kunhan tunnelma vain on kohdillaan.

Isoimmat asiat alkaa siis jo olla suunniteltuna, aika hyvin ollaan jo muutamassa viikossa saatu aikaiseksi. Hääpukukin taisi vahingossa lähteä tilaukseen...


Aloitus

Kihlat vaihdettu, hääpäivä valittu ja n. miljoona asiaa "to do"-listalla. Minusta ei koskaan pitänyt tulla mitään hääintoilijaa, mutta tässä sitä nyt ollaan! Vapaa-aika kuluu Pinterestiä, Ebayta ja Facebookin hääryhmiä selatessa, joten oma blogi tuntui luontevalta kerätä kaikkia ajatuksia yhteen paikkaan.

Tervetuloa seuraamaan, kuinka sekalaisista suunnitelmista saadaan (toivottavasti) lopulta kasattua ikimuistoiset juhlat!

Meidän tiimi