torstai 16. kesäkuuta 2016

Panostetaan vs. Pihistetään

Hääsuunnittelussa kaikki meinaa helposti lipsahtaa sinne "panostetaan"-puolelle, varsinkin mitä enemmän muiden hääsuunnittelmia lukee. Pakko vaan koittaa pitää pää kylmänä ja päättää mitkä lopulta ovat juuri ne meille tärkeimmät asiat. 

Esimerkiksi meinasimme innoissamme panostaa 1500€ valokuvaajaan, vaikka minä sekä myös monet vieraista vihaa kuvattavana olemista. Toisaalta olisi ihanaa että päivästä jäisi laadukkaita kuvia muistoksi, mutta lopulta kuinka usein niihin ihan oikeasti tulisi palattua?

Päädyimme siis siihen että meille riittää laadukkaat potrettikuvat, muistojen ja vieraiden ottamien kuvien lisäksi.

Tärkeämpää meillä onkin panostaa muuhun tunnelmaan: Hyvään bändiin, ruokaan, ohjelmaan ja kauniiseen koristeluun. Niistähän ne häät kuitenkin lopulta muistetaan. Tällä ajatuksella karkea listauksemme näyttää siis tältä:
Hääyön vietämme juhlapaikan viereisellä mökillä, hääautona toimii oma vanha Volvomme, vieraslahjoja ja huomenlahjoja ei tule, hääpuvun sain edullisesti ja se näyttää ihan hyvältä. Tietysti hääpukukin voisi olla aivan 100% täydellinen, mutta budjetti kun on olemassa niin kaikkeen ei voi eikä lopulta oikeastaan edes halua panostaa.

Näin on juuri hyvä! :)


5 kommenttia:

 1. Tuo on niin totta, että kaikki meinaa lipsahtaa sinne panostuspuolelle hyvinkin helposti! Ja mikäs siinä, jos se budjetillisesti hääparilta onnistuu. On myös hauska nähdä, miten eri parit näkevät eri asiat itselleen tärkeäksi. Esim. meillä taas ei tule bändiä lainkaan, mutta satsaamme kuvaajaan. :) Onneksi jokaiselle löytyy ne mieluisat panostuskohteet. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, olisihan se tylsää jos kaikilla olisi ihan samanlaiset häät / mielipiteet siitä mihin panostetaan ja mihin ei. Itselläkin kyllä vaihtelee päivittäin mielipide tuon kuvaushomman kanssa, mutta täytyy nyt vaan pitäytyä siinä että potretit ja kuvausta harrastavien kavereiden kuvat riittää. Mitä enemmän asioita miettii niin sen hankalammaksi päätös tulee :D

   Poista
 2. Aika monia hyviä valokuvaajia löysin noin 600 euron hintaan, osa allekin. Hääkuvaajaksi valikoitui eräs nainen, joka on ilmeisesti tänä vuonna palkittukin hääkuvistaan. Kävi siis tuuri, jo vuosi sitten lähes hänet buukkasin! Bändiä meille ei edes tule, Spotify toimikoon bändinä. Muutoin aika samoissa jutuissa pihistettiin. Sormus tosin kulkee suvussa, joten senkin sai halvalla. Pitääkin lukea sun blogin muutkin postaukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho sulla on kyllä käynyt tuuri! Itsekin laittelin n. 20 tarjouspyyntöä joista jokainen oli 1000-1800 euroa. Yksi todella kauniita kuvia ottanut olisi maksanut vain 500€, mutta oli juuri meidän päivänä varattu. Silläpä sitten kyllästyin ja päätettiin että laadukkaat potretit saa riittää :D

   Poista
  2. Aa joo totta, kesälauantait on aika kysyttyjä kuvaajille... :/

   Poista