keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Häämatka

No  nyt uskallan vihdoin julkistaa sen, me lähdetään häämatkalle JAPANIIN!

Japaniahan ei oikeastaan suositella heinäkuussa, koska siellä on silloin sadekausi ja lämpötila pyörii +30 asteessa. Taifuunitkin ovat ihan mahdollisia. Mutta ei se mitään, näillä mennään ja tuleepahan varmasti ainakin mieleenpainuva kokemus.


Matka alkaa viettämällä 5 yötä Tokiossa. Yksi yö ollaan kapselihotellissa ja Disneyland täytyy nähdä, sen enempää ei oikeastaan olla vielä ajateltukaan. Kai tälläkin jo alkuun pääsee :D

 Tokiosta suuntaamme luotijunalla kohti rauhallisempaa Kiotoa.
Kiotossa vietämme 3 yötä perinteisessä japanilaisessa talossa, käymme katsomassa temppeleitä ja toivottavasti näemme myös geishoja.


Matkalla Kiotosta Osakaan löytyy bambumetsä sekä Naran puisto jossa vaeltaa peuroja vapaina. 
Narassa hengailemme peurojen kanssa yhden yön ja jatkamme siitä vielä kohti Osakaa.Paluulentomme lähtee siis Osakasta, joka tunnetaan rikkaasta ruokakulttuuristaan ja myös Universal Studios löytyisi sieltä. Emme halua suunnitella mitään liian tarkasti, mutta tässä nyt pääpiirteissään sen mukaan millaisia hotelleja jo varailimme.

Ollaan kyllä ihan innoissamme! Japani on ollut jo pitkään molempien mielessä mutta koskaan ei vaan ole tullut tilaisuutta lähteä. Tullaan kyllä olemaan häiden jälkeen niiiiin konkurssissa, mutta kerrankos sitä...

 Joko muilla alkaa olla häämatkakohteet selvillä? :)

13 kommenttia:

 1. Onnea häämatkan varauksesta! Varmasti unohtuman paikka ja paljon näkemistä. Myös täällä Japani on haaveissa joskus nähdä, mieluusti kukkivien kirsikkapuiden aikaan. Ja Hatchiko-patsas täytyy tietenkin silloin myös katsastaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkistä, olin ihan unohtanut että Hachiko-patsas on nimenomaan Tokiossa! Kyllä olisi harmittanut tajuta jälkikäteen, se täytyy kyllä ehdottomasti käydä katsastamassa :)

   Poista
 2. Oi, Japani oli meilläkin listalla, mutta tulis kyllä niin kalliiksi. Ei olisi sitä tää konkurssi tainnu enään kestää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, täällä alkoi kanssa se nuudelin syöminen nyt... :D Lopulta lennot ja hotellit eivät olleet niin kalliita mitä olin kuvitellut, mutta kuitenkin sitä käyttörahaakin pitäisi jättää.

   Poista
 3. Hei, uskallatko paljastaa milloin heinäkuussa olette menossa? Me kävimme viimeksi Japanissa 2014 keväällä ja aika samoilla suunnilla oltiin tuolloin. Nyt sitten häiden jälkeen suunnataan myös Japaniin ja lennot ostettiin viime lauantaina :) Oltaisiinko jopa samalla lennolla ? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tottakai, Finnairilla siis lennetään maanantaina 10.7. :) Olisi kiva kuulla myös teidän reissusuunnitelmista ja edellisestä matkasta, kaikki Japanivinkit ovat erittäin tervetulleita :D

   Poista
 4. Tiedätkös mitä -> ollaan samaan aikaan Tokiossa. Varattiin lennot niin, että oltaisiin Tokiossa 4.7 ja paluulento puolestaan 18.7. Ensimmäinen viikko olisi tarkoitus reilata, mutta toinen viikko on sitten pyhitetty Tokiolle (mukaan lukien Disneyland/Disney Sea).

  Mitäköhän vinkkejä... No ensimmäisenä tulee mieleen tuo JR Pass, jolla matkustaminen onnistuu luotijunilla suhteellisen edullisesti. JR Pass on voimassa haluamasi ajan (minimi: viikko), jonka aikana saat reilata niin paljon kuin sielu sietää ;)

  Toinen vinkki on ehdottomasti ryokan. Viime reissulla yövyttiin Ryokanissa Etelä-Japanissa, Kagoshimassa, ja siitä jäi todella positiiviset muistot. JR infopisteistä löytyy hyvin tietoa paikallisista ryokaneista ja henkilökuntakin puhuu (pääsääntöisesti) myös englantia. Infopisteitä löydätte kaikilta suurimmilta rautatieasemilta.

  Kolmas vinkki on varmastikin se, että koulujen kesälomat alkavat 20.7, jolloin on hyvin todennäköistä, että koko Japani matkustaa :D Meidän viime kertainen Disneyland reissu ajoittui koulujen vapaapäiville, jolloin ehdittiin koko päivän kestäneen käynnin aikana käydä vain 5-6 laitteessa :S Jos matka osuu siis tuolle ajankohdalle niin kannattaa buukata hotellit hyvissä ajoin, jottei tule sitten mitään ikäviä tilanteita paikan päällä :)

  Ruokavinkkejä onkin sitten niin iso lista, että sitä ei kannata tähän lähteä kokonaisuudessaan kirjaamaan. Listan kärjessä kuitenkin perinteinen tempura, shabu-shabu, tonkatsu sekä luonnollisesti myös sushi (vaikka heti aamusta, Tsukijin kalamarkkinoiden tienoolta).

  Meillä on tämä sulhanen asunut Japanissa nuorempana, jolloin vinkkejä/mielipiteitä löytyy. Kirjoitellaan siis ihmeessä lisää, jos tulee jotain mieleen. Muussa tapauksessa....nähdään Tokiossa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos tuhannesti, tämä oli ihan huikea listaus! Itseasiassa kaikki taisi olla meille uutta tietoa... Ollaan aika hyvin paneuduttu tähän matkakohteeseemme ;)
   Oltiin juuri ajateltu Universal Studios-kierrosta tuonne heinäkuun loppuun mutta hyvä tietää että siellä saattaa silloin olla paljon muitakin ihmisiä liikkeellä.

   Tokiossa nähdään ;D

   Poista
 5. Paljon onnea häämatkan varauksesta! Todella siistiä, että lähdette Japaniin! Siellä on varmasti paljon nähtävää ja koettavaa eikä aika käy pitkäksi.

  Meidän häämatkasuunnitelmamme ovat ihan auki. Riippuu niin monesta asiasta. En oikeastaan uskalla edes ajatella, että lähtisimme pian häiden jälkeen minnekään ulkomaille. Mielessä onkin pyörinyt minihäämatka jonnekin vaelluskohteeseen ihan Suomen sisällä. Mut katsotaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihanaa kun ei enää tarvitse jahkailla tämän asian kanssa, rahaa tulee menemään liikaa mutta nyt jos koskaan se on kai ihan ok :D

   Lapissa vaeltaminen oli meillä myös vahvana ehdokkaana, luin muutamasta hääblogista hyviä kokemuksia ja se täytyy kyllä joskus kokea kanssa. Aina ei tarvitsekaan välttämättä lähteä kauas :)

   Poista
 6. Hei wautsi, ihanan erilainen häämatkakohde!! :) Me ei olla vielä päätetty meidän häämatkakohdetta, mutta ehdottomasti haluamme yhdistää kaupunki- ja rantalomailua! :)

  VastaaPoista
 7. Sounds good! Onneksi vielä on hyvin aikaa miettiä :)

  VastaaPoista
 8. Siis vau, Japaniin! :) Kuulostaa niin ihanalta tuo matka. Meillä häämatka-asiat on ihan auki, koska valmistun keväällä ja en halua varailla heinä-elokuulle matkoja, että olen sitten valmis ottamaan töitä vastaan, jos niitä tarjotaan. Joskus tulevaisuudessa mennään jonnekkin ja jos tulee töitä ja on niihin sidottu pitkäksi aikaa, niin mennään johonkin Keski-Eurooppaan pidennetylle viikonlopulle. :)

  VastaaPoista