maanantai 24. heinäkuuta 2017

Häiden läpikäynti: Valmistelut ja hääaamu


Noniin, täällä taas! 

Saavuimme juuri häämatkalta kotiin ja aikaeroväsymyksestä huolimatta halusin jo päästä kirjoittamaan teille tarkempaa hääselostusta. Aloitetaan siis, tässä katsausta siihen miltä häiden aatto ja hääpäivän aamu näyttivät.
Hääviikko sujui loppuun asti rennoilla fiiliksillä, ohjelmassa kun ei ollut enää sen kummempaa kuin kukkien etsiminen marketeista & kynsienlaitto. Pöytiin tulevat neilikat haettiin tosiaankin ihan marketista ja lisäksi tein yhden retken meidän lähiniitylle. Tälläisen kasan sain aikaiseksi ja hintaa kukille tuli huimat 25 euroa - lisäksi kukkakaupasta tilattiin sitten vielä eucalyptusta ja harsokukkaa näiden kaveriksi.
Perjantaina alkoikin sitten jo jännittää enemmän, kun oli aika lähteä laittamaan juhlapaikkaa kuntoon.

Uni ei millään tullut enää klo 6 jälkeen, lakkailin siinä kynnet hääkuosiin ja lähdin hakemaan kukkakaupasta morsiuskimppua & kukkaseppelettä. Miehet ajoivat jo edeltä Sastamalaan laittamaan tavaroita paikoilleen ja meidän muiden saapuessa paikalle alkoi kaiken pienen tilpehöörin asettelu. Ja sitähän riitti! 
Meitä oli kyllä ihan loistava porukka kasassa ja kahdeksassa tunnissa kaikki oli jo paikoillaan
- kahvitauot ja lounastauotkin ehdittiin hyvin pitämään.

Laitettiin siinä vielä sauna & palju päälle ja käytiin uimassa.

Klo 23 lähdettiin osan porukan kanssa hotellille ja klo 02 sain vihdoin innostukseltani / jännitykseltäni unta. Olisi ehkä ollut järkevää varautua jollain unilääkkeellä, mutta onneksi herätys oli vasta kahdeksalta niin ihan hyvin tuossakin ehti levätä. 
Hääaamu valkeni aurinkoisena ja aamupalan jälkeen alettiin laittamaan kaikille hiuksia ja meikkejä kuntoon. Siinä aamun häsellyksessä ei vielä osannut niin paljoa jännittää, mutta klo 12 kun kaikki oli jo valmista niin kyllä tärisytti. Minuutit kuluivat hiiitaasti ja koitin siinä vielä epätoivoisesti syödä kanasalaattia etten pökerry alttarille - fiiliksen voi varmaan aika hyvin aistia allaolevasta kuvasta :D 
Vihkiminen alkoi meillä siis vasta 14.30 ja loppuajan tiirailin hotellihuoneen parvekkeelta kun vieraat pakkautuivat autoihin ja lähtivät kirkkoa kohti. Se jännityksen ja innostuksen määrä oli kyllä ihan käsittämätön!
Lopulta kello oli 14.15 ja mekin lähdimme ajamaan kohti kirkkoa - Kirkossa kun ei ollut mitään erillistä tilaa missä odottaa vaan tulisimme sinne suorilta kun kaikki istuisivat jo paikoillaan.


Kerron teille lisää hääpäivän kulusta ja tilan koristeluista seuraavissa postauksissa, stay tuned :)

10 kommenttia:

 1. Jee! Oon päivittäin täällä kärkkynyt koska päivittyy vaikka tiesin että olette matkalla :D Onko tuo sun puku tulossa myyntiin, näyttää ihanalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ollaan taas! Kieltämättä oli itselläkin kauhea hinku jo kirjoitella. Puku on tulossa pian myyntiin, ajattelin käyttää sen vielä pesulassa mutta saa laitella sähköpostia jos on kiinnostusta :)

   Poista
 2. Jee, tämä oli tosi ihanan jännityksentäyteinen postaus! Paljonko maksoivat kukkakaupan kautta tuollaiset hyvin simppelit kukkaostokset? Me ollaan kans ajateltu, että pöytäkukat voisivat olla ihan marketista ja vihreät kasvit + kimppu + vieheet vain kukkakaupasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me otettiin pienikukkaista harsoa 8 oksaa ja eucalyptusta puntti, niihin meni yhteensä 40€ ja riitti hyvin kahden kerroksen koristeluihin. Yritettiin myös kasvattaa harsokukkaa itse mutta se kukki kätevästi vasta 2 viikkoa häiden jälkeen :D Isoin kuluerä kukkien kohdalla oli hääkimppu johon meni 130€ ja seppele 60€, mutta lopulta kai melko edullisesti päästiin kuitenkin.

   Poista
 3. Kiva postaus, jään odottamaan jatkoa! Mistä löysitte heinäpaaleja? Meilläkin olisi tarkoituksena koristella niillä mutten tiedä mistä lähteä etsimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lisää on tulossa kunhan tästä pikkuhiljaa palaudutaan reissusta :) Heinäpaalit saimme tädiltäni lainaan, jostain maatiloilta voisi kysellä jos voisivat lainata tai myydäkin.

   Poista
 4. Mikäli oot myymässä tuota pitsistä takkia, niin huikkaappa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin jättää sen itselleni ihan arkikäyttöön mutta ilmoittelen jos mieli muuttuu ;D

   Poista
 5. Moikka! Tekstistä kävikin ilmi, mutta kysyn silti, eli Pyhän Olavin kirkossa ei siis ole mitään eteisaulaa, jossa odotella? Kävelittekö vihkimisen jälkeen suoraan pihalle ja teitte jonkun lenkin ja tulitte uudestaan ulos vieraiden keskelle vai miten? Lisäksi haluaisin tietää, miten kyseisessä kirkossa järjestitte musiikin ja miltä ei-urkumusiikki kuulosti? Entä missä hotellissa yövyitte ja missä otitte valokuvat? Anteeksi kysymystulva, mutta itsellä juhlat edessä samoissa maisemissa ensi vuonna ja hirveästi päässä kysymyksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pyhän Olavin kirkossa ei ole erillistä odotustilaa (ainakaan meille ei sellaista tarjottu), siinä sivussa on "asehuone" joka on yhteydessä suoraan kirkkotilaan ja siellä odottelimme sen aikaa että vieraat menevät ulos. Ennen alttarille astelua siellä ei voinut oikein olla, sillä penkeistä näkee oikeasta kulmasta suoraan huoneeseen. Kirkossa ei ole sähköjä, mutta meillä oli soittimina kaksi akustista kitaraa jotka kuuluivat hyvin ilman vahvistimiakin. Urkujen puuttuminen ei haitannut yhtään, akustinen kitara toi kivaa tunnelmaa ja vieraatkin kehuivat ratkaisua. Urut olisivat ehkä olleet liiankin mahtipontiset kun miettii sitä kirkon miljöötä :) Vietimme hääyön Tervakallion mökissä ja häitä edeltävän yön Vammalan seurahuoneella. Kuvat otettiin Tampereen puolella jo viikkoa ennen häitä. Kiva vaan jos voi olla avuksi! :)

   Poista