sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Täydellisen sormuksen metsästystä

Luulin sormuksen olevan se yksi pienimmistä asioista häitä suunnitellessa, mutta taisin olla väärässä. Kävimme muutamassa kultasepänliikkeessä katselemassa tarjontaa, mutta kaikki sormukset vain jotenkin näyttivät niin tylsiltä. Kunnes Laatukorussa oli esillä vintagehenkinen "Diana-sormus", joka vihdoin sai pienen hymyn kasvoille.


Värikäs kivi vaan ei kauheasti innostanut, vaalea tuntuisi enemmän siltä omalta jutulta. Myyjä sanoi suoraan ettei sellaista sormusta helpolla löydä, ja kehotti tutkimaan nettikaupat sekä käytettyjen tavaroiden liikkeet läpi.


Seuraavaksi löysin itseni selailemasta Annette Tillanderin sivuja. Ja ihastuin ihan täysillä tuohon keskimmäiseen yksilöön! Olin jo varma että tässä se nyt on, kunnes huomasin 5000 euron hintalapun. Myös nuo muut vaihtoehdot maksoivat useamman tonnin. Ehkä ei sittenkään...
  

Etsintä jatkui Etsyn sivuille. Tästä olin lukenut muutamasta blogista hyvää palautetta, joten uskaltauduin antamaan myös "kiinakaupalle" mahdollisuuden. Täältä löytyikin monta hyvää vaihtoehtoa, hintahaitarin ollessa n. 400-700€. Ei ollenkaan paha, ja tyyliltään juuri sitä mitä haluaisin.


Ongelmana vain sitten se, ettei sormusta pääse sovittamaan ennenkuin se kilahtaa jo maksettuna postiluukusta kotiin. Entä jos monen sadan arvoinen sormus ei olekaan sitä, mitä kuvasta oletti?

Tai ylipäätään osaisinko elää tuollaisen "ei-tasaisen" sormuksen kanssa? Jääkö se talvella kiinni lapasiin ja ruokaa laittaessa kerää kaiken möhnän alleen? Miten tuollainen kestää käyttöä? Miksi kaikesta täytyy aina tehdä niin vaikeaa?

Ehkä lopulta kaikista helpointa, että käyn vain hakemassa sen perinteisen sormuksen ja unohdan että olin koskaan katsellutkaan näitä ihanuuksia :D

3 kommenttia:

 1. Heippa,

  sulla on kiva blogi, kävi säkä, että löysin tieni tänne :)

  Piti vaan tulla muistuttamaan, että jos et välttämättä halua aitoa timanttia sormukseesi, niin esim. moissaniitti vastaa kovuudeltaan monilta muiltakin ominaisuuksiltaan timanttia, mutta on edullisempi! Moissaniittia ei vaan tahdo kultasepänliikkeistä syystä tai toisesta saada, mutta teettämällä pitäisi ainakin parista paikasta löytyä. Itse meinaan mitä suurimmalla todennäköisyydellä teetättää sormukseni ilman aitoa timanttia.

  Ja samaa materiaalia on varmaan myös nuo Etsyn sormusten kivet! Etsyhän ei ole perinteinen "kiinakauppa", vaan myyjät on monesti käsityöläisiä/pienyrittäjiä, joten sieltä voi melko hyvillä mielin tilailla :)

  Ihanaa häidenodotusta sulle!

  - Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moissaniitista kanssa innostuin, noista suurinosa olikin juuri siitä valmistettuja. Nyt tosin jäi sormushommat hetkeksi jäihin, kun huomasin kokoajan muuttavani mielipidettäni siitä mitä haluan :D

   Tuo teettäminen voisi kyllä olla hyvä vaihtoehto! Ilmeisesti ei edes lopulta niin kallista, mitä voisi kuvitella.

   Poista
 2. Oletko käynyt katsomassa Caisannin tarjontaa? Heillä on tarjolla mm. safiireja, jonka valitsin myös oman vihkini kiveksi, jolloin hintaa tuli yli puolet vähemmän kuin timantin kanssa. Heillä on ihania valmiita malleja, mutta omani tehtiin toiveideni mukaan muokattuna. Ja vaikka heidän verstas on Raumalla ja itse asun pääkaupunkiseudulla, kaikki hoitui sähköpostitse. Ei voi kuin lämpimästi suositella!

  VastaaPoista